лексей Навални остава зад решетките за 19 години.  Съдът в

...
лексей Навални остава зад решетките за 19 години.  Съдът в
Коментари Харесай

Навални остава зад решетките за 19 години

лексей Навални остава зад решетките за 19 години.  Съдът в Москва удостовери присъдата на съветския опозиционен водач. Той беше наказан по обвинявания в екстремизъм през август, заяви Евронюз.

Навални беше приет за отговорен по обвинявания, свързани с активността на неговата антикорупционна фондация и изказвания на негови високопоставени сътрудници. Това е петата му присъда и третата му най-дълга присъда в пандиза. Всички негови поддръжници считат, че това е целенасочена тактика на Кремъл за заглушаване на най-яростния му конкурент.

Според съветската държавна осведомителна организация ТАСС, във вторник е доказана и присъдата от 8 години на един от сътрудниците на Навални – Даниил Холодни. Той е изправен пред съда дружно с него.

След решението във вторник екипът на Навални съобщи, че присъдата е “позорна ” и даде обещание да продължи да се бори с “режима ”.

Обжалването се организира при закрити врата. Това се дължи на обстоятелството, че съветското Министерство на вътрешните работи счита, че поддръжниците на Навални ще провеждат “провокации ” по време на чуването. Навални се е явил посредством видеовръзка.

Политикът излежава присъдата си в строго охраняван затвор, наказателна колония № 6, в град Мелехово

Сега обаче той ще бъде изместен в друга наказателна колония, с цел да изтърпи остатъка от присъдата си.

Навални е прекарал месеци в дребна килия за един човек, наречена “наказателна килия ”, за хипотетични дисциплинарни нарушавания. Сред тях е и хипотетичното незакопчаване на затворническите облекла, непредставяне по подобаващ метод на надзорник или неизмиване на лицето в несъмнено време.

Малко преди присъдата да бъде доказана, Навални, евентуално посредством екипа си, разгласява информация за изискванията в пандиза:

“Студът е най-лошото нещо ”.

Позовавайки се на единичните килии, Навални сподели, че на пандизчиите се дават специфични пропускателни затворнически униформи, с цел да не могат да се стоплят.

47-годишният Навални е най-яростният зложелател на президента Владимир Путин

 

Той разкри корупцията в държавната администрация и провежда огромни антикремълски митинги.

Съюзниците на Навални обявиха, че обвиняванията в екстремизъм криминализират със задна дата всички действия на антикорупционната фондация от основаването ѝ през 2011 година През 2021 година съветските управляващи оповестиха фондацията и голямата мрежа от офиси на Навални в съветските райони за екстремистки организации. Това изложи всеки, който взе участие в тях, на вероятно правосъдно гонене.

По времето, когато Навални получи 19-годишната си присъда през август, ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк съобщи, че новата присъда на Навални “повдига нови съществени опасения по отношение на правосъдния тормоз и инструментализирането на правосъдната система за политически цели в Русия ” и прикани за неговото освобождение.

Навални отхвърли всички обвинявания против него като политически стимулирани и упрекна Кремъл, че се стреми да го задържи зад решетките до живот

В навечерието на произнасянето на присъдата през август Навални разгласява изказване в обществените медии. В него той съобщи, че чака последната му присъда да бъде “огромна – сталински период ”. По времето на руския деспот Йосиф Сталин милиони хора са оповестени за “врагове на страната ”. Те са хвърлени в пандиза и от време на време са екзекутирани в границите на по този начин наречения “Голям гнет ”.

В изказването си през август Навални прикани руснаците към “лична ” опозиция и ги насърчи да поддържат политическите пандизчии, да популяризират листовки или да отидат на протест. Той сподели на руснаците, че могат да изберат безвреден метод за опозиция, само че добави, че “има позор в това да не правиш нищо. Срамно е да се оставиш да бъдеш сплашен ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР